emmaanderzzon

Alla inlägg under december 2010

Av Emma Andersson - 17 december 2010 22:56

"Hon tänkte tillbaka på gårdagen och kände hur magen drog ihop sig i en hastig krampning. Det värkte och hade gjort sedan igår. Hon hade ont i ryggen också men som tur var var det bara hon som kände det men ingen som såg det. Inte för att det spelade någon roll. Vem skulle bry sig? Om någon skulle fråga så skulle hon ändå bara svara att hon sovit fel och de skulle tro henne. Allting var så lätt egentligen, hon ljög och de ”förstod”.

 

 

En dag tidigare

Hon tänkte på den där dagen i somras. Smärtan hon nu hade i magen gick inte äns att jämföra med vad hon känt då.

-         Vet du pappa? Det hände Wilma en olycka i Ullared…

-         Vadå, är hon gravid eller?

En tår träffade toasitsen. Fan vad ont det gjorde!  

Love the way you lie fortsatte dunka ur högtalarna tillsammans med bruset från vattenkranen och duschen. Mamman och pappan var och jobbade och syrran brydde sig helt enkelt inte.

Hon kände det tjocka slemmet mot fingrarna men hon lät det vara kvar för det hjälpte. Med ett djupt andetag körde hon ner fingrarna igen, hårdhänt. Fan då, att det skulle vara så svårt att träffa rätt. Hon rörde mot den där grejen som hängde ner i halsen och illamåendet blev värre. Ja, det funkade! Hon vred runt lite men efter att ha fått slut på luft så gav hon upp för att ge det ett nytt försök. Denna gång med mer slem. Hon hostade några gånger men tvingade sig själv att hålla tillbaka. Stanken av urin sved obehagligt i näsan och hon vågade inte tänka på hur det sett ut där innan personen som varit på toa innan henne spolat. Med fingrarna nere i halsen kände hon hur kväljningen gick genom hela kroppen tills det vita maginnehållet träffade vattnet i toalettstolen. Det såg ut som vitt skum, som hårmouse ungefär. Inte riktigt som hon hade tänkt sig men hon hade ju trots allt inte ätit någonting sedan igår. Glädjen spred sig snabbt när hon sett den vita fläcken. Hon spolade av fingrarna med kallt vatten och sträckte på ryggen. Det kändes som den skulle gå av vid svanskotan. Hon ställde sig på vågen. 68,5 kg. Detta skulle hon klara! Med känslan av kontroll körde hon ner fingrarna i halsen för tredje gången och fick bara efter några sekunder ett hostande till svar. Snabbt tog hon upp dem och lika snabbt körde hon ner dem igen. Kväljning. Hostande. Hon tänkte på alla som skulle ångra sig, ångra att de lämnat henne. Detta var hennes hämnd och kriget skulle hon vinna. Känslan av kontroll gjorde henne modig och modet kom från alla minnen. Allt det hon egentligen ville glömma."

  

Av Emma Andersson - 17 december 2010 22:02

Come up to meet you

Tell you I'm sorry

You don't know how lovely you are

                                                  ~ Coldplay (the scientist)

Av Emma Andersson - 17 december 2010 21:31

Har inte varit inne på datan på fyra dagar, wow! Nästan så jag är stolt. Ni kanske tror ni behöver lite uppdatering men det gör ni inte alls. Men om ni så gärna vill så kommer den här:

Hej

Nej men okej då, på riktigt. Jag har hunnit "läsa" ut Studio sex som jag hade i svenska uppgift. Inte det roligast jag gjort, det drar mer åt de tråkigaste-grejerna jag-gjort-hållet. Gillade verkligen inte den så jag rekommenderar den inte. Jag brukar säga att böcker är värda att läsa, för det är de flesta men denna var inte det. Riktigt tråkig! Jag skrev bokrapporten och lämnade in den tre dagar för sent men sen var det inte mer med den saken.

Jag har hunnit tänka ALLDELES för mycket. Ska dela en del tankar med er sen.

För tillfället kan jag bjuda på det bästa just nu; Coldplay

För dig Elin ♥

Av Emma Andersson - 13 december 2010 21:33

Har lust men ingen inspiration. Hittar inga citat, inget i media som får mig att reagera speciellt mycket och musiken är den gamla vanliga. Har inte shoppat på länge heller och när jag gör det nästa gång så är det bara julklappar. Suck. Inget liv med enkla ord! Hör av mig när jag har det.

Under tiden så kan ni ju njuta av min favorit version av Hallelujah.

Av Emma Andersson - 13 december 2010 21:25

Skulle gärna skriva om filmkvällen men utan bilderna så är det inget kul med det så jag tar det helt enkelt när Sanna har skickat dem till mig.


Jävla data worm på facebook, beroendeframkallande!

Av Emma Andersson - 13 december 2010 20:55

Min jättefina vän, Emma, fixade en julheader åt mig för ett tag sedan. Så grym är hon! Tack :) Vad tycker ni?

Av Emma Andersson - 13 december 2010 20:41

Detta var en dag ag såg fram emot. Vi skulle ha luciatåg i skolan men trots det så kändes ingenting bra på något sätt. Luciatåget sket sig helt. En kille svimmade och fick åka med ambulans till sjukhuset. Verkade riktigt allvarligt för alla snackade om det sen och ja, det lät jävligt allvarligt. Alla sjöng som vanligt och sen hörde man; BOOOM! Aja, det förstörde stämningen så jag tror de kortade ner hela grejen. Synd för jag älskar luciatåg, så sjukt mysigt är det. Efteråt blev det i alla fall någon as tråkig julfilm med lussebulle och pepparkaka till. Det var rätt mysigt det med!

När jag kom hem så luktade hela huset pepparkakor men jag hann också vara med på ett hörn. Skulle egentligen varit riktigt julbak med hela köret, pepparkakor, julgodis och lussebullar men det blev tyvärr bara pepparkakor. Julgodiset får vänta tills nästa helg och lussebullar har nog farmor redan bakat vilket inte gör så mycket för mig för det är ju inte det som är det roligaste, det är marsipanen. Skönt att vi fixade baket idag och inte igår för jag behövde verkligen sova igår efter filmkvällen som jag by the way ska skriva mer om i ett annat inlägg.      


Av Emma Andersson - 11 december 2010 13:29

Har suttit här och sjungit Let it be med Martina en stund nu, mys på högsta nivå. Ska nog spela in det till youtube någon dag, om jag någons kommer in där. Nu ska jag upp och duscha och göra mig iordning för kvällen. Vi hörs väll imon. Puss, hej!

  

Skapa flashcards